Beni takip edenler diyecekler ki, bu kadın evde börekten başka bişey yapmazmı, yapmazmıyım hiç, neler pişiyor yapılıyor ama, resimlemeye yayınlamaya fırsatmı kalıyor, biraz ben unutuyorum, biraz üşeniyorum, biraz evdeki homini gırtlak bireyler sayesinde pişirdiklerimi hazırladıklarımı sadece mideler görüyor. İşin şakası bir yana, şu fotoğraf makinasıyla aram hala düzelmedi, yeni makine, 12 px. en iyi marka dediler (sony) ama hala çekim berbat, her türlü ayarlamaları yapıyorum ama aydınlık olmuyor,, ışık yok. altından girdim üstünden çıktım ama yok, en iyisi aha bu gördüğünüz şekil, o yüzden içimden gelmiyor ki, neyse bulanacak elbet bir çaresi. Gelelim böreğin tarifine, hamuru bir önceki yaptığım börek gibi, ama bu sefer, açma yani tek yufka ile kol böreği.Hamur tuttuktan sonra yine biraz dinlendiriyoruz, daha sonra bu sefer cevizden baya büyük bezeler yapıyoruz, biraz oklava yada merdane yardımıyla açtıktan sonra, gerisini yağlayarak havada, altta üstte elimizin üsütünde çekerek büzerek yufkaları incecik oluncaya kadar genişletiyoruz. Hamur bildiğimiz hamur, gerisi ise alışkanlığa ve maharete bakıyor. O yüzden bir daha detaylı anlatmama gerek yok diye düşünüyorum. Genelde evdeki bayanların hemen hemen hepsi bu maharate sahip oldukları için tereciye tere satmayayım, ilginç, değişik yada daha genel olmayan tarifler olduğunda ve inşallah makinem benle inatlaşmayı bıraktığında, huzurlarınıza sunulacaktır. Bu arada 26 yıldır, Arnavut gelini olunca haftada en az bir kere hatta iki kere evde börek pişer, bizimkiler bıkmaz ama ben hepsini yayınlarsam herhalde bıkarsınız.
Canım afiyet bal olsun ellerine sağlık.
YanıtlaSilgece fotoğraf çekerken ben bebek moduna ayarlıyorum oldukça iyi çıkıyor bir de evin ışığı senin çok önünde kalmasın.
benimde çok bilgim yok ama bu iki püfle kurtarıyorum durumu:)))
Sağolasın canım, bigün gelde börekler açayım sana:)
YanıtlaSilDediğin ayarlamalara baktım, bebek modu diye bişey yok ama, aydınlatma ışık ayarlarını bulduk, bakalım bundan sonra deniycem, yelek battaniye falan bitiridim, onları paylaşıcam bu aralar, teşekkürler canım.
Ne kadar lezzetli olduğu belli zaten ellerinize sağlık
YanıtlaSilKendimce, hoş geldin canım, teşekkür ederim, sağlıcakla kal, yine her zaman beklerim.
YanıtlaSil