Biliyorsunuz paylaşımlarım hep, bir eve bir kadına bir anneye hatta bazen evin erkeklerine bile hitap edecek yararlı faydalı çalışmaları, el sanatlarını, hobileri kapsıyor. Bu kapsamın içinde sadece göze hoş görünen resim sunmak değil, ona bakıldığında, yapanı, yapılışını, detaylarını, tariflerini sunmaktır, ki paylaşılan konu bir işe yarasın. Fakat konu mutfağa, yemek yapmaya gelince eğer kendim yapmadıysam bir başkasına ait tarifleri sunmuyorum, belki bir "kumaştan gül yapımını" herkes bilmeyebilir yada bilmek zorunda değildir ama iyi kötü herkesin kendi mutfağında tüten bir ocağı var, en basitinden kadın ve anne olarak bir çorbayı bir keki yapabilme yetisi var, o yüzden tereciye tere satmamak için bana ait olmayan tarifleri sunmamaya çalışıyorum. İstisnalar hariç, peki bugünkü istisna nedir;
Benim güle ve gül kokusuna ve gül ile yapılan herşeye ayrı bir hayranlığım tutkum vardır. Bu yüzden bu "Gül kokulu kek"i görünce ve ilk defa görünce hem kendime arşiv yapmak hem de sizlerle paylaşmak istedim, bilirsiniz içinde gül kokusu olan herşeyin ayrı bir lezzeti vardır. Gül yapraklarından ve gül suyundan yapılan kekin lezzetini tadını tassavur edebiliyorum. Hele böyle Gül'ün kutsallığına inandığımız haftaya da yakışıcağını düşündüm. Tarifleri aşağıda verdim ama siz yine siteye bir göz atın, belki göüzmden kaçan bir şey olabilir, ayrıca çok değişik lezzetler,tarifler ve praitk bilgiler var. Mutfakla uğraşanların işine yarayacak bir site.
Misss gibi gül kokulu günler diliyorum güzellerim.
Malzemeler: (10 kişilik)
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı gül yaprağı
1 çay bardağı fındık
1 çay bardağı gül suyu
Şekeri yumurta ile mikserle çırpın. Süt, sıvıyağ, elenmiş un, kabartma tozu, gül yaprakları, gül suyu ve fındık koyup tahta kaşıkla karıştırın. Yağlanıp unlanmış kek kalıbına dökerek önceden ısıtılmış
170 derecelik fırında 40 dakika pişirin. İlk 20 dakika fırının kapağını hiç açmayın. fırından aldıktan sonra soğuyunca servis yapın.
KAYNAK: http://www.damak.net/
çok güzel olmuş çok güzel kabarmış bir dilim alasım geldi ellerine sağlık
YanıtlaSilinan burnuma gül kokusu geldi :) harika kabarmış . ellerine sağlık
YanıtlaSilKahve Dükkanı
gül yaprağı mı? ne kadar orjinal bir tarif bu böyle.
YanıtlaSilEllerine sağlık
nefis görünüyor değişik hiç karşılaşmadığım bir tarif ne güzel kokar kimbilir ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilKek ne kadar güzel gözüküyor ya pürüzsüz olmuş. Gerçekten denenmeli bu tarif. Teşekkür ediyorum ablacığım.
YanıtlaSilGüzel arkadaşlarım hepiniz hoşgeldiniz, Hande, Leyla, Nilhan, Gönül, Nazlı...herkese teşekkürler. Yine beklerim sevgiyle sağlıcakla kalın.
YanıtlaSil