Ne zamandır açıklamalı patik örneği arıyordum ve nihayet bu tarz bir modeli buldum. Aslında sık iğne ile yapılan patikler sağlam oluyor. Ancak bir eşin birine uydurmak zor, hangi sırada nasıl arttığını mutlaka not etmek gerekiyor ki diğeri ile aynı olsun. Böyle güzel patikler yapan bir sürü arkadaşımız var ama nedense kimse yapılışını ne anlatıyor ne tarif ediyor ne resimlerle gösteriyor. Bilmiyorum ama beğendiğim yada aradığım şeyi bulunca "aa çok güzelmiş" demekten fazlasını istiyorum, onu öğrenmeliyim, anlamalıyıl yani işime yaramalı, faydası olmalı paylaşımın. Bana soruyorlar hep neden yabancı kaynaklardan yararlanıyorsun diye, işte bu yüzden. Şeffaf ve paylaşımcı bloglar çoğunlukta oluyorlar. Evet zaman alıcı ve uğraşıcı, zamanı olmayanlar için zor, ama madem bu iş yapılıyor tamamen yapılmalı, ben neden her pişirdiğimi her yaptığımı buraya koymuyorum, çünkü ya tam yapmalıyım ya hiç, bu emekleri gösterecek makinemin olmamasıydı en başta, yada zamanım olmuyordu. Yani okuyan kişiye faydası olmalı, bişeyler öğretmeli, yada öğrenmek yapmak isteyene hitap etmeli. Ne yazık ki ticari kaygılar yüzünden yada "bende olsun başkasında olmasın" düşüncesiyle yapılan paylaşımlar yüzünden benimde işim hep dışarıda. Elbette istisnalar var, fedakar ve paylaşımcı arkadaşlarımızda var, ama ne yazıkki bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar. Neyse konu buraya geldi ama bir çok kişi soruyordu bana, hazır yeri gelmişken cevaplamak istedim. Ayrıca, emeğe saygı anlamında da paylaşılan konuların mutlaka sahibine bağlantı verilmeli yada teşekkür edilmeli, bazı arkadaşalrımızda bu kaygıdan ötürü ççekinceleri olabiliyor, onlarda haklı ama sonuçta burası sanal bir ortam, hamama giren terleyecek galiba.
Şimdi gelelim yapılışına;
İşte sonuç, bundan sonrasınıda istediğimiz gibi süsleyebiliriz.
Afetcim aynen söylediğin gibi sık iğne patik yapılışı biraz zor oluyor.Çok güzel bir ayrıntıya da değinmişsin, resimler çok iyi fikir veriyor.
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum canım..
Sevgiler..
süperrr anlatım :)
YanıtlaSilAnneanneciğimin kulakları çınlasın..Şimdi görseydi bunu, şıppadanak çıkarırdı örneğini, garanti:)) Sağol Afetçim, sevgiler.. Serap (L.S)
YanıtlaSildetaylı anlatım için teşekkürler, çok cici:)))
YanıtlaSilcanısım ben resimlei görmedim açılmıyo çk merak ettim:((
YanıtlaSilFeraycım faydalı olabiliyorsak ne mutlu, istiyorum ki okuyan bir daha gelsin:) sevgiler canım.
YanıtlaSilElifcim teşekkürler ablası, sende süppersin:) yine gel...
YanıtlaSilSerapcım ne varsa eskilerde var, onlar gibi olamayız maalesef, sevgiler canım yine gel.
YanıtlaSilTeşekkürler Noblesse, yine beklerim, sevgiler canım.
YanıtlaSilSevgili Yurdagül, tarayıcını değiştir istersen, mozilla yada chrome kullan, belki açılır ve bilgisayarında adope flash palyer güncelmi ona bak, yine göstermezse haber ver canım, çünkü herkes bakabiliyor. Yine beklerim, sevgiler.
YanıtlaSilHarika olmuş, ellerinize sağlık olsun. Açıklamalı bilgi için teşekkürler. Önce arkadaşımın kızı için küçük bir tane örüp denemek istiyorum.
YanıtlaSilSevgiler:)
canısımm gördüm bu gece patiğini emeklerine sağlık çkk güzel olmuş açıklamada süperr canısım
YanıtlaSilSevgili aslı (dokuzuncubulut) hoş geldin canım, deneyince bizde görmek isteriz, paylaşırsanız sevinirim. Sevgiler.
YanıtlaSilSevgili Yurdagül, hemen burada bekliyoruz canım, paylaşırsan sevinirim.
YanıtlaSilMerhaba ;
YanıtlaSilDetaylı anlatım için çok teşekkürler. Ben bakarak sayı olayını pek beceremiyorum. Biraz acemiyim tığ işinde. Acaba sayı verme şansınız olur mu? Teşekkürler, Sevgiler,
Sevgili Tuğçe hoşgeldin canım, patik bana ait değl ama gördüğüm kadarıyla ve daha önce kendi yaptığımdan aklımda kalanıyla: 8 sık iğne ile başlanıyor, ikinci sırası bir yere iki kere batılıyor etti 16 dolgulu sık iğne, yani lk sıradan sonra ilmek alınarak 2 de çıkılan dolgu. Üçüncü sırada ise yine aynı bir yere iki lmek, oda etti 36 ilmek, sanırım kavisliği ayak yerine göre gittikçe azaltılıyor artırmalar, ve ayağınızın şeklin aldımı artık artırmadan devam ediliyor, ve bilek kısmına gelindmi 10 adet ilmek bırakılıp, geriye dönül
YanıtlaSilyor, ileri geri topuğa kadar devam ediliyor ve sonra ayak boyunda bitirilip yine tığla birleştiriliyor. Yardımcı olabildim mi acaba?