İlk kez erişteyi böyle lezzetle deniyorum. Tel şehriyeli bulgur yapıyoruz, pilav yapıyoruz neden erişte olmasın dedim. İnanılmaz sevildi, beğenildi ve yenildi. Söyleyeceğim sadece şu tatmayanlar, denemeyenler mutlaka yapmalı, pişman olmayacaklardır. Bademin aroması ve lezzetiyle harika bir tat olmuş. Ana yemekten çok günün popüler yemeği idi diyebilirim.
MALZEMELER:
1- 1 kg. Ev yapımı erişte
2- 1 çay bardağı tel şehriye
3- Damak lezzetine göre arzu edilen miktarda badem (tuzsuz olması önemli değil, yapılan yemekt tuzlu olduğu için bilakis daha uygun düştü)
4- Mısırözü ve tereyağ karışımı
YAPILIŞI:
Erişteler hafif tuzlu suda haşlanır, yine çok hafif yıkanır ve süzülür. Fazla yıkanması hem lezzetini hem besin değerini düşürüyor. Erişteler süzülürken, tencerede tel şehriye ve bademler mısırözü ve tereyağ eşliğinde kavrulur. Erişte pişmiş, şehriye daha pişmediği için göz kararıyla bir miktar su ilave edilip 10 dak.kadar kaynatılır, şehriyesi pişip suyu çekince eriştiler ilave edilir. Erişteler makarnalara nazaran daha çabuk piştiği için fazla hırpalamadan alt üst edilip kısık ateşte malzemeyle iyice harmanlanır, sıcakken servis tabağına alınıp üzerine lor serpilir ve afiyetle yenir.
Bugün erişte makarnası ara ara aklıma geldi ama üşenip yapmadım :)Tarifini görünce ağzım sulandı yaaaa!Yarın mutlaka yapmalıyım :)Senin tarifle de yapabilirim aslında çok güzel olur eminim :)Bana da beklerim.Hoşçakal :)
YanıtlaSilellerine sağlık canım miss gibi olmuştur. Kaloride de tavan yapılmış aman dikkat:))
YanıtlaSilerişteni alda gel yiyelim üstüne çayımızıda içelim dönüşte seni eli boş göndermiycem söz :) blogumda bir ödülün var alırmısın...selamlar :)
YanıtlaSilhmm enfez gözüküyor afiyetler olsun ben bunu cevizle yapıorum oda çok güzel oluyor :)
YanıtlaSilsevgiler..
Anacazim geldi aklima bu muhtesem tabloyu gôrünce, ne yapardi biz kûçükken. Ama badem eklemezdi. Sahane gorunuyor canim ellerine saglik
YanıtlaSilDeğişik bir erişte olmuş ellerine sağlık canım ben de yapppcaaaammmmmmmmm :))
YanıtlaSilsabah kahvaltısıyla duran bır anne ıcın bu yemek cok sey ıfade edıyor cocuk olunca yemek yemeye bıle fırsat olmuyor bazen harıka olmus canım ellerıne sağlık
YanıtlaSilHoşgeldin hobi nehri, denersen seveceğine eminim. Her zaman gelirim ve beklerim, sevgiler.
YanıtlaSilHatice sorma, bu tarifler bu yemekler başımıza dert olacak birgün, sevgiler.
YanıtlaSilGelirim gelibolu17 hemde zevkle, ödülünü aldım, çok teşekkür ettim, en kısa zamanda yanıtlıycam. Sevgiler.
YanıtlaSilReçelim hoşgeldin, aslında tarif cevizli ama evde olmayınca muadilini kullandım:) sevgiler, selamlar.
YanıtlaSilSevgili Ayla hoşgeldin, haklısın ne varsa eskilerde var, beğendiğine sevindim, yine beklerim sevgiler.
YanıtlaSilYıldız yapınca bu eşsiz gurmeyide hatırlasın umarım:)
YanıtlaSilSevgili Zeymuran hoşgeldin, aman dikkat, öyle bütün gün aç kalmamalısın, yine beklerim, sevgiler.
YanıtlaSil