Kış gelince en büyük kurtarıcımız bu kurutulmuş sebzeler olsa gerek. En aperatif yemeğin yanına bile yapılsa sofrayı zenginleştiriyor. Evde işler bitmeyince bir kaç gündür, karnabahar yemeği ve meyhane bulgurunun yanında güzel gitti, bu arada günün menüsü gibi oldu. Arife tarif lazım değil bazen, kurutulmuş biberler, yıkanır, biraz suda bekletilip haşlanır, süzüldükten sonra, tohum ve varsa sapları temizlenip, tavaya ısıtılmış yağa atılır, kapak kapatılıp bir kaç kez çevrilerek kavrulur, isteye göre sumak ve yoğurt ile servise hazırdır. Pişerken etrafa yaydığı koku, yazın çekilen zahmetleri unutturuyor.
Afiyet olsun.
Biz egeli olarak çok sevdiğimiz şeydir kuru kızartmalar, bayılırım.:))
YanıtlaSilPembe Düşler, egeli olmak başlı başına damak zevki demek değil mi? sevgiler, yine beklerim.
YanıtlaSil