Herkese selamlar, geldim ama gidiyorum, pc başında çok oturmak yasak.
Son paylaşımda hem doğum günümü kutlayan, hem acımı paylaşan ortak olan, yorum yazan, düşünen, gelen giden kim varsa çok teşekkür ediyorum, bilmukabil karşılığı olmayabilir, en azından hemen olmayabilir ama en kısa zamanda yanınıza uğruycam, en ufak boşlukta, fazla yorulmadan yormadan gelicem sizlere.
Sağlık nedenleriyle birlikte sanırım kızımın düğün telaşı yavaş yavaş başlıyor, artık eskisi gibi burada olamayabilirim, bazen sık sık bazen arada bir, çeyiz işi telaş işi, bir bakmışsın kış, bir bakmışsın yaz, yapacak çoook işim var çook...
Gelelim tarifimize, böyle yarım yamalak olunca bedenen, ancak böyle kolay tarifler hazırlanır. Evde ne varsa çayın yanına gidecek bişeyler uydurdum. Kolay oldu ama güzel oldu, tereyağ ve zencefil harika bir ikili oldu. Kıtır kıtır, kıyır kıyır bişey oldu, böyle lezzetlerden hoşlananlar için tavsiye ederim.
MAZLEMELER:
- 200 gr. Tereyağ
- 1 Su bardağı toz şeker
- 1 Çay bardağı sıvı yağ
- 1 Tatlı kaşığı toz zencefil
- Aldığı kadar un
- Kabartma tozu ve vanilya
YAPILIŞI:
Tereyağını eritin ve toz şekerle krema haline gelinceye kadar el mikseriyle çırpın. Daha sonra diğer malzemeleri ilave edip orta sertlikte bir hamur yapın ve biraz dinlendirin. Dinlenen hamurdan istediğiniz büyüklükte bezeler yapıp yağlanmış tepsiye dizin ve 170-180 derece fırında 15-20 dak. kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Afetcim kolay gelsin canım, bunlar güzel telaşlar..
YanıtlaSilKurabiyeler çok güzel görünüyor ellerine sağlık bitanem.
Öpüyorum..
oturma hayatim sen gel bunlari bize birak ve git.boyle geldikten sonra basim ustune:)))
YanıtlaSilacil sifalarla tekrar.inceligin icin de ayrica tesekkurler.gorevimi yaptim.sevgilerle ellerine saglik.
Blogunuz I like it harika, benim blog http://skrtu.blogspot.com varlığınızı bekleyin
YanıtlaSilÇok leziz görünüyor, eline sağlık...
YanıtlaSil