Misket köfteyi çounlukla yapan vardır eminim, bende ara ara yaparım değişiklik olsun diye, ama harcı domatesli olması farkını yratıyor. Yapmayanlar varsa tavsiye ederim. Hafif bir mayhoşluk tadı geliyor insana, ben pul biberde atıyorum, diğer çeşnilerle birlikte birbirini tamamlıyor. Bu menünün yanında fırında baharatlı patates ve tel şehriyeli sade bulgur pilavı tam oturdu diyebilirim.
MALZEMELER (Köfte için)
500 Kg. Dana kıyma
3 Adet domates
1 Adet soğan
1 Adet yumurta
3 Dilim kepekli ekmek içi
1 Tatlı kaşığı acı pul biber
Karabiber-kimyon-tuz ve diğer baharatlar
YAPILIŞI:
Bütün malzemelerle birlikte kıyma iyice yoğrulur, bayat kepek ekmeği köfteye çok lezzet veriyor. Yoğurduktan sonra misket şeklinde yuvarlanıp, streç folyoya sarıp dolapta 2 saat bekletilir. Daha sonra kızgın yağda pişirilerek servis yapılır.
FIRINDA BAHARATLI PATATES:
Bunu sanırım fazla anlatmaya gerek yok, son yılların yeni buluşlarından gibi bişey, patatesler, elma dilimiyle yağlanıp baharatlanıp, fırına atılır, ben aliminyum folyo ile paketleyip fırına öyle attım, çok lezzetli oluyor.
Afiye olsun...
Afetcim hepimizin bayıla bayıla yiyeceği harika bir tabak, ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilÖpüldün..
Domates sulandırmıyor mu köfte harcını..
YanıtlaSilSevgiler
Feraycaım Teşekkürler canım, seninkilern yanında lafı bile olmaz:)
YanıtlaSilRummacım, hoş geldin. Hayır sulandırmıyor, ben 3 domates kullandım ama domatesin mevsimi olmadığından çok etli kısmı olmuyor, sırf su, bu yüzden sarı suyunu süzüyorum, yazın daha lezzetli oluyor, hamur diğerine göre daha yumuşak oluyor ama dağılmıyor, toparlanıyor, yumurta dengeyi sağlıyor pişirirken. Hem daha lzeetli oluyor.