Bugün dedim hadi yaptığımız mamalar dan birni paylaşalım. Bu hafif tatlı kızıma ait, bugün izin günü ve kayınvalide ziyaretine kendi tatlısıyla gitmek isteyince, akşamdan bu tatlıyı hazırladı. Bir tepsi bize birini onlara yapınca, bizdekini sabah sabah servis ettik benim gibi tatlıyı aç karnına sevenler için iyi geliyor.Yani bir çatal en fazla alabiliyorum ama tok karnına iç yiyemiyorum, bende mi cinsilik bilmiyorum.
Görüntü çok net değil ama, idare eder artık diyerek kendimizi teselli edelim.
Bu etimek tatlısını hemen hemen herkes biliyor, her sitede var, ama kızım arkadaşından aldığı tarifle yaptı, yani şekerli su ile değil, şekeri ocakta kramelize ettikten sonra şerbetledi. Daha sonra vanilyalı pudingi hazırlayıp üzerine döktü, ve ardından bir paket krem şantiyi ilave etti. Ceviz ve fındık kırığı ile birlikte böğürtlen sosu ile tatlısını tamamladı. Yanlız bana kalsa iki katlı yapılmasından yanayım, çünkü puding ve diğer malzemeler kalıyor, değerlenmesi açısından birer kat daha yapılabilir, tabi kızım küçük kare borcamda yaptığı için, ikincisine gerek duyuldu, belki daha büyüklerinde kalmayabilir.
Ben yine malzemeleri vereyim. ;
Kremalize edilmiş şerbet için;
1 Bardak toz şeker
1 Bardak su
Malzemeler:
1 Paket Vanilyalı puding (Dr.Oetker)
1 Paket Krem Şanti (Dr. Oetker-böğürtlen sosu hediyeli)
Üzerini süslemek için fındık kırığı, hindistan cevizi veya ceviz, yada bizim gibi hepsi:)
ve Böğürtlen sosu (isteyen çikolata sosu yada başka aromalar, kullanabilir, yada hiç koymayabilirisiniz)
Dipnot: Krem şantiyi gereğinden az süt kullanırsak bu gibi tatlılarda daha kıvamlı oluyor, ve zaman varsa akşamdan hazırlanması sofraya ve damağa daha hazır hale geliyor.
Ohhhh
YanıtlaSilellerine sağlık Zeynepcim
nefis görünüyor
yiyenlere afiyetler olsun.
Hamarat gelin :))
hem güzel
hem hamaratttttttt
Öptüm ...
mucuk.. mucuk.....
bu mucukları nişanlın kıskanmaz umarım :))
Ooo görünüş olarak iştah kabartıcı çok güzel eminim tadına öyledir.Kızınızın ellerine sağlık sizede afiyet bal şeker olsun
YanıtlaSilbenim de canim istedi...
YanıtlaSiltarif cok yapan yok :)
sevgiler eli
Güzel olduğunuz kadar hamaratmışsınızda Zeynep Hanım....
YanıtlaSilArkadaşlar yazın yazın, kızıma gaz veriyom sende aç blog diye ama evlendikten sonra, yeni hayatınla yeni blog açacakmış:) Mutfak delisidir, nerde alengirli yemekler tarifler kızım onlarla. Soruyor anne yorumlar nasıl:)
YanıtlaSilTeşekkürler kızım adına, sevgiler hepinize...
Hola .. desxde VIGO ESPAÑA .. es mi primera visita a tu blog .. me encanta esta receta ... te invito a saborear las mias . Besos MARIMI
YanıtlaSilBienvenido Querido Garlutti, como about'm alegre, me gelicem visita, gracias, de nuevo, bienvenido, el amor ...
YanıtlaSilKızımıza bir kere daha maaşallah Afetçim. Yıldız'a sonuna kadar katılıyorum..
YanıtlaSil41 kere mşl..Ne kadar hafif ve lezzetli bir tatlı olmuş ellerine sağlık..Mutlu hafta sonları..
YanıtlaSilGelmişken tatlının bir ucundan almadan gitmiyim dedim =))
YanıtlaSilÇok leziz görünüyor kızınızın ellerine sağlık ablacım.Sevgilerimle SLN
Serapçım çok teşekkürler, Zeynep hoş geldin, sağolasın, sanada mutlu hafta sonları, Selincim sende hoş geldin, afiyet şeker olsun:) sevgiler hepinize, yine beklerim.
YanıtlaSilfıstığın ellerine sağlık.
YanıtlaSilcanım sende cinslik yok bende tatlıyı aç karnına yerim. gündüz ikralarında da önce tatlı sonra tuzlu yerim aslında doğrusu da buymuş Bir uzmandan dinlemiştim bilmeden doğru yaptığımı farketmiştim ozaman. aynen devam:))